Team Rynkeby
– en del af styrken

Team Rynkeby cykler for børn med kræft og har siden 2002 doneret store beløb til fonden. TAK.

Som deltager kan du også være med til at gøre en forskel for børn med kræft.

      Bliv en del af Team Rynkeby      

Team Rynkeby – hele vejen til Paris

Team Rynkeby er et cykelhold, der hvert år cykler 1.200 km. til Paris. Det gør de for at sætte fokus på og samle penge ind til børn med kritiske sygdomme, bl.a. børn med kræft. 

Cykelholdet, der drives af Team Rynkeby Fonden, blev officielt stiftet i 2002. På den første tur deltog 11 cykelryttere, der oprindeligt cyklede til Paris for at se afslutningen på Tour de France. Da cykelrytterne en lille uge senere var tilbage i Danmark, havde de været så gode til at skaffe sponsorater, at der var 38.000 kr. i overskud. 

De donerede overskuddet til børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital, og siden da er det gået stærkt. Teamet er vokset markant – både i antal ryttere og ikke mindst i størrelsen på de indsamlede midler. I dag er Team Rynkeby i 8 forskellige lande og består af mere end 2.000 cykelryttere og over 500 hjælpere. 

I 2022 donerede Team Rynkeby næsten 22 mio. kr. til Børnecancerfonden. 80 % af midlerne går til forskning. TAK.

Danske børnekræftafdelinger i førertrøjen

Det stigende antal danske ryttere og hjælpere, der hvert år engagerer deres familier, netværk og lokalområder – og på den måde også bringer Børnecancerfonden ud i hele Danmark – har i høj grad givet fonden muskler til at styrke den vigtige børnekræftforskning. Takket være målretteforskning overlever 6 ud af 7 børn i dag deres kræftsygdom, og de danske børnekræftafdelinger er nogle af de bedste i verden. 

Donationerne fra Team Rynkeby har også givet Børnecancerfonden mulighed for at igangsætte helt nye forskningsområder. For selv om 85 % af børn med kræft i dag overlever, er der i høj grad stadig brug for at forbedre behandlingen, så alle børn kan overleve kræft til et liv uden senfølger.

 

Skål for livet

I 2021 fik ildsjæl Bjørn Jensen en idé, som hurtigt blev til en succes – Skål for livet. Initiativet er, at der sælges gaveæsker med tre lækre øl fra Fur Bryghus til fordel for Børnecancerfonden. Målet fra starten var at sælge 800 æsker. Sådan gik det ikke. I løbet af de første tre år er der blevet solgt mere end 70.000 æsker med øl og Skål for livet har doneret 3.489.542 kr. til Børnecancerfonden.

Team Rynkeby har i samarbejde med Fur Bryghus og Designskolen Kolding i 2023 skabt ølserien MOD. MOD står for – Mig, Os og Dem.

Øllene blev solgt til fordel for Børnecancerfonden, og er en hyldest til de seje rynker, til fællesskabet og til indsamlingen – de tre vigtigste elementer i Team Rynkeby-arbejdet.

 

Bliv virksomhedsdonor

Skal din virksomhed også være med til at gøre en forskel for børn med kræft?

      Støt nu      

 

Bliv en del af Team Rynkeby

Som en del af Team Rynkeby er du ikke kun med til at sætte fokus på børn med kritiske sygdomme og Børnecancerfonden. De fleste ryttere får også en stor personlig oplevelse. 

Team Rynkeby er inddelt i forskellige cykelteams, hvor det er holdkaptajnen og de enkelte styregrupper, der hvert år sætter holdene med både “ryttere” og “servicepersoner”. For at komme i betragtning skal du være fyldt 18 år og være motiveret til at yde en ekstra indsats for at rejse penge til det velgørende formål. Det er ikke en forudsætning, at du er i god form eller dygtig til at cykle. 

Der er mere til indsatsen end at cykle til Paris i juli, og forberedelserne til løbet varer ofte hele året. Du skal derfor – foruden selve “Tour de Paris” – kunne afsætte tid til at træne med dit hold 2 gange om ugen hele foråret. Hvert hold bestræber sig på at cykle minimum 2.500 km på de danske landeveje, inden turen går til Paris. Derudover er der også arbejde forbundet med at finde sponsorer og rejse penge. 

Hvis du har lyst til at være en del af Team Rynkeby 2024, så læs mere her

Udgifterne til deltagelsen afholder man selv. For rytterne betyder det, at de skal anskaffe sig en Team Rynkeby-cykel og dertilhørende cykeltøj og -udstyr. 

Yderligere information:

Denne artikel er skrevet som et generelt overblik over samarbejdet mellem Børnecancerfonden og Team Rynkeby. Yderligere information findes på Børnecancerfonden.dk og TeamRynkeby.dk: 

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling