Stig-minoen 2.0 til fordel for Børnecancerfonden

| af Sara Pihl Hansen (barsel)

Selfie af Stig Tøfting

Stig Tøfting har tabt endnu et væddemål og skal nu "tøffe" til grænsen

Fodboldekspert, Stig Tøfting, har igen tabt et væddemål og denne gang skal Stig “tøffe” til grænsen – 167 km fra sit hjem i Viby J. Tøfting har tabt til Mirco Reimer-Elster, der er USA- analytiker hos TV2, som også tager imod ham, når han kommer i mål.

Når man er så skråsikker og giver håndslag på, at Trump vinder præsidentvalget, hvilket han jo som bekendt ikke gjorde, så er det på med vandrestøvlerne og det gode humør. Stig Tøfting sætter nu kursen mod grænsen og har valgt, at turen skal samle ind til Børnecancerfonden & KidsAid.

-”Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget”, siger den tidligere landsholdsspiller, Stig Tøfting. “Jeg er jo til tider lidt kæk, og et ord er et ord – så når jeg har tabt har jeg tabt. Og jeg kan ikke forestille mig noget bedre, end at de mange kilometer jeg skal gå, kommer til at styrke organisationernes arbejde og gøre en forskel for børn med kræft og andre alvorlige sygdomme”, fortsætter han.

Børn har brug for os voksne

Der er børn med kræft og andre alvorlige sygdomme, der kæmper en kamp, de ikke kan vinde alene. Selvom de er meget stærkere og kan holde til meget mere, end vi tror. Så er sygdom hos børn et voksenproblem, der skal løses gennem ny forskning og oplevelser, der fjerner sygdommen for en stund og giver dem mulighed for at være børn.

– “Hver anden dag får et barn i Danmark kræft. Heldigvis er overlevelsen for børn med kræft øget de seneste 25 år, og i dag helbredes 6 ud af 7 kræftsyge børn. Det er resultatet af banebrydende forskning. Vi er kommet langt, men vi er stadig langt fra målet. Derfor er vi også glade for og meget taknemmelige over, at Stig Tøfting netop valgte os som en af de to organisationer han ville bruge turen til at samle ind til”, siger Direktør i Børnecancerfonden, Marianne Benzon Nielsen.

Stig Tøfting har selv mærket på egen krop, hvad det vil sige at have et alvorligt sygt barn. Det endte på den værste tænkelig og tragiske måde. Kun 26 dage gammel måtte Stig og familien tage afsked med nyfødte Jon, der sov stille ind og mistede livet pga. meningitis.

I den gode sags tjeneste

– “For os handler det ikke om, hvem der vinder og taber et væddemål. Vi håber, at vi hermed kan bruge vores platforme til at hjælpe børn med kræft og andre alvorlige sygdomme”, siger Mirco Reimer-Elster. Han tilføjer, at han selv trænger til at komme i form, og at hans kone faktisk håbede, at han ville tabe væddemålet til Tøfting. Alle ved, at “happy wife – happy life”, så tyskfødte Mirco kommer til at gå noget af turen sammen med Tøfting og donerer også til det gode formål. Her bliver det Tøfting og tyskerens fælles passion for fodboldklubben Hamburger SV, der kommer til at bestemme beløbet: 1887 kroner, som repræsenterer året, hvor klubben blev grundlagt.

6 etaper – går turen forbi dig?

Turen er delt op i seks etaper, og Stig vil komme igennem Horsens, Vejle, Kolding, Haderslev, Aabenraa og slutter ved grænsen. Stig har inviteret børn, som har tilknytning til Børnecancerfonden & KidsAid, til at gå sammen med ham, ligesom der vil være flere events undervejs, når han indfrier sit løfte om at gå til grænsen.

Der vil dagligt være auktioner og lodtrækninger, når Stig kommer frem. Parade-etapen kulminerer med en stor auktion, hvor “ham med hammeren” vil sørge for, at beløbene kommer så højt op som muligt, så børn med kræft og andre alvorlige sygdomme kigger ind i en lysere fremtid med bedre behandlinger og mulighed for et pusterum. Auktionerne foregår online via platformen Odendo.dk. Alle de indsamlede midler går ubeskåret til KidsAid og Børnecancerfonden.
Kort over Danmark, der viser Stigs rute til grænsen
(Vejledede)

Stig-minoen 2.0 (167 km)

  1. Etape (36 km): Viby Badmintonhal til Hotel Opus i Horsens.
  2. Etape (29 km): Hotel Opus i Horsens til Hotel Cabinn i Vejle.
  3. Etape (21 km): Hotel Cabinn i Vejle til Scandic Hotel i Kolding.
  4. Etape (31 km): Scandic Hotel i Kolding til Haderslev Idrætscenter.
  5. Etape (26 km): Haderslev Idrætscenter til Hotel Europa i Aabenraa.
  6. Etape (24 km): Hotel Europa i Aabenraa til grænsen.

 

Støt og følg Stig

Du kan gøre en reel forskel for børn med kræft og andre alvorlige sygdomme. Støt Stig, som går den lange seje tur. Du kan følge med på hele turen på motionsappen, Strava, og gå med “sammen – hver for sig”. Lad os samle styrken for børnenes skyld.

Hvordan støtter man Stig-minoen 2.0?

Du støtter Stig og Mircos formål ved at donere enten direkte på MobilePay 777611, så deltager du samtidig i lodtrækninger, eller du kan deltage i de daglige auktioner, hvor genstandene løbende vil blive afsløret.

Kontakt
Børnecancerfonden
Sara Pihl Hansen
+45 4018 4802

 

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling