Genetisk udredning kan afsløre om et barn er disponeret for kræft

Børnenes DNA har i flere år været i lægernes fokus, da flere forskningsprojekter har vist, at deres gener, kan afsløre, hvorvidt de kan være disponeret for kræft - hos ca. 10 % af børnene.

Børnenes DNA har i flere år været i lægernes fokus, da flere forskningsprojekter har vist, at deres gener, kan afsløre, hvorvidt de kan være disponeret for kræft – hos ca. 10 % af børnene.

Det har i årtier været en gåde for forskerne, hvorfor børn rammes af kræft, da det ikke er en mangeårig uhensigtsmæssig livsstil, der umiddelbar kan være årsagen. Men hvorfor så?

I en ny artikel udgivet i ugeskriftet.dk har en række forskere gennem helgenomsekventering (kortlægning af DNA/gener) påvist, en genmutation kaldet TP53 hos en tre-årig pige med diagnosen rabdomysarkom. Netop dette fund kan sætte lægerne i stand til at forbedre behandling og forebygge nye kræfttilfælde hos både barnet og familien.

Læs hele historien på ugeskriftet.dk

Baby_læge_prøve

STAGING

Helgenomsekventering er kernen i forskningsprojektet STAGING, som siden 2017 har tilbudt alle børn og deres nærmeste familie at få kortlagt deres DNA med henblik på at identificere specifikke gener eller genmutation, der kan disponere til kræft.

Børnecancerfonden har støttet forskningsprojektet, STAGING, med knap 16 mio. kr.

Læs mere om STAGING

SMS GIV til 1217

– så støtter du Børnecancerfonden med 125 kr.

Eller støt via MobilePay 78502

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling