Et 100.000 kroners trekløver

Ideer, der blev realiseret lige så hurtigt, som de kom, en helt by som bakkede op og lysten til at gøre en forskel betyder, at Carina Scheffler sammen med to veninder har samlet over 100.000 kr. ind til Børnecancerfondens arbejde for børn med kræft og deres familier.

Da Carina meldte sig til Lillebælt Halvmaraton og Løb4andre, forpligtede hun sig samtidig til at samle 2000 kr. ind til et godt formål. Carina havde på forhånd besluttet, at pengene skulle gå til Børnecancerfonden.

”Jeg har selv to piger, og gudskelov er de sunde og raske. Men jeg tror, alle kan sætte sig ind i, hvad det betyder, hvis ens barn bliver syg. Derfor valgte jeg at støtte Børnecancerfonden.”

De 2000 kr. viste sig at være meget nemme at samle ind, og det blev startskuddet til Carinas debut som event-arrangør.

”Da mit første mål var nået, fik jeg blod på tanden og tænkte, at det beløb skulle fordobles. Da jeg nåede 15.000 kr., havde jeg kun lyst til at fortsætte”.

Fra Loppemarked til byfest
Ideen til et loppemarked for at samle flere penge ind udviklede sig, og da Linda Jørgensen og Bettina Krammer meldte sig som hjælpere, voksede projektet sig større end Carina havde forestillet sig, da hun tilmeldte sig Lillebælt Halvmaraton:

”Vi kontaktede Brorson Skolen i Varde og fik lov til at disponere over deres skolegård og festsal til loppemarkedet. Deres positive reaktion betød, at udviklingen bare fortsatte. Vi blev ved med at få ideer, og folk blev ved med at sige ja”.

Ansigtsmaling, klovne, pølsevogn, kageboder, hoppeborg og lokale musikere kom i spil til arrangementet, som blev til en byfest for hele familien. Falck viste sin opbakning til de lokale ildsjæle ved at stille en brandbil til rådighed, hvor børn og forældre kunne købe sig en tur i liften og i højderne. Rasmus Seebach og Uffe Holm blandt andre kendte bakkede op med billetter, cd’er og plakater til præmier i tombolaen.

Carina fortæller, at de har oplevet stor opbakning i Varde både fra de erhvervsdrivende og de over 1500 gæster mødte op på dagen og støttede det gode formål.

”Der er ingen i Varde og omegn, som ikke har kendt til det her projekt. Og med den opbakning vi har mødt, har vi rigtig meget lyst til at gøre det igen til næste år. Vi har ikke brugt en øre. Alt er sponsoreret. Da vi åbnede stod folk allerede i kø og dagen startede med, at lægen Charlotte Bøving valgte at støtte tombolaen ved at købe lodder for 10.000 kr. Så var vi ligesom skudt ud over rampen”.

Carina ønsker selv at rette en stor tak til Linda og Bettina, som hun kun kendte perifert inden projektet :

"Jeg var aldrig nået så langt uden deres indsats. De mange timer sammen i tre hæsblæsende uger har ikke alene betydet, at vi kunne aflevere en fed check til Børnecancerfonden – jeg har samtidig vundet venskaber for livet."

1000 tak til Carina, Linda og Bettina fra os i Børnecancerfonden. Indsamlingen gør en stor forskel i vores arbejde for forskning, behandling og omsorg. Og samtidig er arrangementer som det her med til at udbrede kendskabet til Børnecancerfondens vigtige arbejde.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling