Børnecancerfondens rekreationsrejser, La Vida

Storesøster holder lillebror som har kræft

La Vida rekreationsrejser har eksisteret siden 2004, hvor skaberen af La Vida, Inge Marie Hornshøj, for første gang havde børn med kræft og deres familier på 14 dages ophold på Mallorca med fokus på samvær og afslapning i en svær tid. Senest var Børnecancerfonden afsted i 2019, som også blev den sidste rejse for La Vida.

Siden Børnecancerfonden overtog La Vida fra Inge Marie Hornshøj i 2016, har vi igennem årene sendt knap 200 familier, svarende til næsten 800 børn og voksne på 14 dages rekreationsrejse på Mallorca.

Da Coronapandemien ramte i 2020, blev verden pludselig vendt på hovedet. Ingen vidste, hvilken fremtid vi så ind i, og med aflysningen af rejserne i forår og sommer 2020 forestillede vi os ikke, at La Vida havde haft sin sidste tur. I både 2021 og 2022 har Børnecancerfonden nøje overvejet muligheden for igen at opstarte rekreationsrejser til Mallorca, dog med konklusionen om, at det endnu ikke var en tryg rejse, vi kunne tilbyde familierne.

Fremadrettet har Børnecancerfonden besluttet, at La Vida rekreationsrejser, ikke er et tilbud, som vi kommer til at udbyde igen. Dette er der flere årsager til.

Vigtigst er, at tilbuddet om rekreationsrejser har haft et begrænset antal billetter, og vi årligt har måtte give afslag til mange familier, der har haft et stort ønske om at komme afsted.

Omkostningen ved rejserne er gennem tiden steget markant, og det har derfor ikke været en mulighed at tilbyde rekreationsrejser til alle, der kunne have behovet. Børnecancerfonden ønsker med de donerede midler at have tilbud, der kan udbydes til en bredere mængde af vores målgruppe, end hvad har været muligt med La Vida.

Som et alternativ til La Vida afholder LIVSKRAFT Danmarks eneste aktivitetsbaserede rehabiliteringscamp: Cool Camp. Her er bl.a. camps for familier med 6-12-årige børn. Cool Camp finder sted i juli/september og er et pusterum fra sygdom og hospitalet – et sted, hvor de unge og familierne kan have det sjovt sammen med nogen, der har været igennem lignende oplevelser, og hvor de kan skabe nye venskaber og udvikle sig. På campen er der sjove og udfordrende sociale, kreative og fysiske aktiviteter, som er tilrettelagt, så alle kan deltage i dem.

Siden begyndelsen i 2014 har Børnecancerfonden finansieret LIVSKRAFTs projekter.

Læs mere om Cool Camp og ansøg om at komme med her.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling