Børnecancerfondens direktør fejrer 10-årsjubilæum

Det er en særlig dag for Børnecancerfonden i dag. Vores dygtige direktør, Marianne Benzon Nielsen, har været fondens glødende fyrtårn i 10 år – og i den periode udviklet Børnecancerfonden til at være en central aktør i den danske børnekræftforskning, der samtidig har et bredt katalog af vigtige tilbud til børn med kræft og deres familier.

Marianne dedikerede allerede sit arbejdsliv til børn med kræft, da hun som sygeplejeelev i 1984 havde sit første møde med kræftsyge børn og deres familier. Efter 15 år på Rigshospitalets børnekræftafdeling var Marianne leder af Ronald McDonald Hus i 6 år, før hun i 2008 tiltrådte som direktør i Børnecancerfonden.

Med Marianne i spidsen er fondens uddeling af midler til kampen mod børnekræft øget markant, og Børnecancerfonden finansierer i dag hovedparten af den danske forskning i børnekræft. I 2017 uddelte vi knap 39 millioner kroner. Samtidig har Marianne målrettet øget støtten til kræftsyge børn og deres familier, ikke mindst gennem det vigtige FAVN-projekt, der er oprettet i samarbejde med Foreningen Cancerramte Børn, og som indeholder en lang række psykosociale tilbud til familier i hele landet.

Det er dog ikke kun bag skrivebordet, Marianne knokler for børn med kræft. De sidste 7 år har hun sammen med Børnecancerfondens største sponsor, Team Rynkeby, cyklet til Paris og i den gule trøje været med til at samle penge ind til og sætte fokus på de 200 danske børn, der hvert år får en kræftdiagnose.

Og der er blevet lagt mærke til Mariannes indsats de sidste ti år. I 2016 blev Børnecancerfondens direktør kåret som årets leder af Ledernes Hovedorganisation. Dengang udtalte en stolt bestyrelsesformand for Børnecancerfonden, Kirsten Holm:

”Der er brug for ledere og mennesker, der ikke er bange for at tage ansvar for andre, både helt konkret på arbejdspladsen og i det store billede. Det er meget inspirerende at se, hvordan Marianne driver Børnecancerfonden fremad og skaber resultater til glæde for rigtigt mange familier og mest af alt deres kræftsyge børn”.

Tillykke med jubilæet til Børnecancerfondens fantastiske direktør.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling