International Børnekræftdag
Hvert 3. minut dør et barn af kræft et sted i verden
15. februar står vi sammen
Det markerer vi også hos os i Børnecancerfonden. Dagen hvor hele verden har fokus på børn, der rammes af kræft. Alene i Danmark får op mod 200 børn hvert år konstateret kræft, hvilket medfører store omvæltninger for familierne.
I dag overlever 6 ud af 7 børn. Det er udelukkende fordi, vi er nået langt via livsvigtig forskning – alligevel lever familierne med ar på sjælen efter et langt og livsændrende behandlingsforløb.
På International Børnekræftdag hylder vi børnene. Børn er ikke små voksne. De skal vokse og de skal udvikle sig, også selvom de har en kræftsygdom.
Børnecancerfonden støtter forskning, og har et stort fokus på at sikre børnelivet – både under og efter behandling. Den 15. februar tænder vi et lys for børnene, og vi håber, at I vil gøre det samme. Måske I endda har lyst til at dele jeres moment under #børnecancerfonden.
Når I støtter Børnecancerfonden, så nytter det. Og det er I heldigvis mange der gør. Forskning er nødvendigt for at finde de svar, vi endnu ikke har. Forskning er det bedste håb, vi kan give børn med kræft og deres familier.
I 2022 har vi uddelt næsten 48 mio. kr. til forskning. Blandet andet til disse to vigtige forskningsprojekter.
Mød vores nye ambassadører
Vi er glade for og stolte over at kunne byde et stort velkommen til vores nye ambassadører. Vores ambassadører er vigtige for Børnecancerfonden, og de er en vigtig del af styrken for børn med kræft.
En stor TAK til vores ambassadører, der er med til at sætte fokus på vores sag og skabe opmærksomhed omkring børnekræft og International Børnekræftdag.
Hjælp os til at tage godt imod dem.
Træk i trøjen og bliv en del af styrken
Den 3. marts fløjter vi i gang til årets #FodboldtrøjeFredag – Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag i samarbejde med Danske Spil. Her inviterer vi hele Danmark til fodboldfest.
Hos Børnecancerfonden drømmer vi om, at alle trækker i fodboldtrøjer i alverdens farver for at vise, at selv om vi sidder på hver vores side af tribunen, så ved vi, hvornår vi skal stå sammen.
Børn har brug for børn
RESPECT har i mere end 10 år arbejdet for at forbedre kræftsyge børns hverdagsliv og livskvalitet. Ved at undervise børnenes klassekammerater og lærere i børnekræft, samt ved at tilknytte to ambassadører/venner fra klassen, der deltager i dagligdagen på hospitalet – selv hvis det indlagte barn er i isolation. Venskaber er vigtig ”medicin”.
Kirstine Kragesten, mor til Alberte, der er i behandling for leukæmi, fortæller:
”Da Alberte fortsat ikke er frisk nok til at komme i skole, har det været rigtig dejligt med ambassadørbesøg – hun har to gode veninder fra klassen, der kommer, når hun er indlagt. Alberte elsker at være ”vært” og vise rundt og fortælle om sit forløb.
Det gør, at Alberte fortsat har kontakt med klassen – og veninderne har gerne en hilsen med fra alle de andre.”
Kirstine fortsætter;
”Jeg oplever, at det for pigerne skaber en forståelse for Albertes forløb – og at de deler det med klassen. Alberte er rigtig glad for hendes besøg – også på de dage, hvor hun er dårlig. I dag spørger hun efter, hvornår de kommer, og håber endda, at hendes behandlinger falder på dage med besøgene.”
RESPECT startede tilbage i 2012, som et forskningsprojekt støttet af Børnecancerfonden. I dag er RESPECT derfor et fast tilbud støttet af Børnecancerfonden.
SMS DONER til 1416
og støt med 150,-
Donér et valgfrit beløb via
MobilePay 545450
Forskning i det liv børnene helbredes til
Børn skal ikke bare overleve, de skal overleve til et liv uden senfølger. Derfor støtter Børnecancerfonden forskningsprojektet ALL-STAR, hvis formål er at afdække senfølger og risikofaktorer efter behandling for børn, der har haft leukæmiformen ALL. I dag overlever 93% af børnene deres ALL leukæmidiagnose.
Børn med leukæmi oplever ofte alvorlige senfølger, der kan betyde nedsat livskvalitet grundet den hårde behandling og i værste fald en tidlig død. Forskerne ved endnu ikke nok om senfølger, og derfor ønsker det nordiske ALL-STAR projekt at opgøre omfanget af senfølger mht. udbredelse, type af senfølger samt betydningen af disse for de overlevende børns funktionsniveau og livskvalitet.
Liv Andrés Jensen, forsker på ALL-STAR projekt uddyber:
“Grundet vigtig forskning, overlever flere og flere børn med leukæmi heldigvis. Desværre oplever rigtig mange børn alvorlige senfølger grundet den hårde behandling. Det er derfor vigtigt, at der forskes i, hvilket liv vi helbreder børnene til, og det er ALL-STAR projektet med til at understøtte”, siger Liv Andrés Jensen, der er forsker på ALL-STAR projektet.”