Hvert 3. minut dør et barn af kræft i verden

September er international børnekræft-måned. Bliv en del af styrken og støt forskning, familierne og oplysning – for ingen børn skal dø af kræft.

Støt nu

Børn får andre og mere aggressive kræftsygdomme end voksne

Børnekræft er en livstruende sygdom og rammer ca. 200 børn hvert år alene i Danmark. Det er den sygdom som flest børn over 1 år dør af.

Det er helt afgørende for overlevelsen, at sygdommen opdages så tidligt som muligt. For bare 50 år siden, var det kun halvdelen af børnene, der overlevede, i dag er det ca. 85 % af børnene – takket være målrettet forskning i børnekræft.

Resultater fra forskning i voksenkræft kan ikke overføres til behandling af børnekræft. Derfor er forskning isoleret i børnekræft livsnødvendigt.

Dét så overlæge, Henrik Hertz, og grundlagde i 1995 derfor Børnecancerfonden.

Det særskilte fokus på børnekræft har både resulteret i bedre behandlingsmetoder og øget overlevelse. Vi er nået langt, men vi er ikke i mål.

I anledningen af international børnekræft-måned sætter vi derfor i hele september fokus på børn, der eller har været ramt af kræft, og vi samler ind til forskning i børnekræft.

Sygeplejerskerne på Skejby Sygehus kaldte ham et livstykke. Malthe blev kun to år.

I foråret 2020 mistede Malthe livet til kræftformen AML – han blev to år og ni måneder. Først var udsigterne for helbredelse gode, men efter få behandlinger med kemoterapi, fik han et tilbagefald. De sidste 10 måneder af hans liv var han indlagt.

“Det er hårdt at se andre børn på samme alder, uden ikke at tænke på, hvordan han ville have været i dag. Alle de ting vi laver og oplever og alt det, vi havde glædet os til at lave med ham, det kan vi ikke,” fortæller Malthes forældre, og fortsætter:

“Det bedste ved Malthe var hans humør og gåpåmod. Han var altid glad og smilende og fik alle omkring ham til at grine. Han havde en kæmpe livsglæde, som smittede af på os.”

Børnecancerfonden kæmper for, at ingen børn skal dø af kræft, og selvom der er sket store forbedringer i behandlingen de sidste 27 år, er Malthes historie et eksempel på, at vi ikke er i mål.

Støt kræftsyge børn som Malthe

Børnecancerfonden
Hjælp og støtte til børn med kræft og deres familier siden 1995.

 

Støt børn med kræft og bliv en del af styrken. Børnecancerfonden er en privat og selvstændig fond. Vi har brug for din hjælp, for børn skal ikke dø af kræft.

Støt børnene nu

SMS BØRN til 1416

så støtter du børn med kræft med 150 kr.

MobilePay til 309007

så støtter du børn med kræft med et valgfrit beløb.

Børn kan få kræft mange steder.
Her finder du en oversigt over, hvor børn typisk får kræft.

 

Hvor får børn kræft?

Behandling af cyster
Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling