Viden om børnekræft

Bestil materiale om børnekræft

Når et barn får kræft, står familien i en ny og ukendt virkelighed. Spørgsmålene er mange, og det er vigtigt, at forældre og øvrige pårørende får den rette information.

KARL 9

Sammen med de fire børnekræftafdelinger, Dansk pædiatrisk hæmatologisk onkologi (DAPHO) og ”Dansk Børnecancer Register” (DBCR) udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme, behandling og kost.

 

Her på siden kan du bestille forskellige materialer om kræft hos børn – til undervisning, almen information eller som afsæt for at snakke om det svære og abstrakte med kræftsyge børn og deres søskende. Du finder både pjecer, foldere og bøger.

 

Alle materialer er gratis.

 

Har du brug for mere viden om kræft hos børn, så søg i Børnecancerfondens store vidensbase, hvor du kan finde information, fakta, råd og erfaringer om livet med et kræftsygt barn.



Pjecer

Materiale Mit Barn Har Kræft
Mit barn har kræft

"Mit barn har kræft" giver et samlet overblik over Børnecancerfondens tilbud om støtte til familier med kræftsyge børn.

Download
download Icon
Mad Til Børn Med Kræft Materiale
Mad til børn med kræft

”Mad til børn med kræft” er udarbejdet til forældre med kræftsyge børn i et samarbejde mellem Børnecancerfonden og BørneErnæringsEnheden på Rigshospitalet. Hæftet omhandler bl.a. kostråd til syge, småtspisende børn og en lang række gode råd og ideer til, hvordan man kan hjælpe barnet til at spise så meget og så godt som muligt. I 2016 blev ”Mad til børn med kræft” udgivet i en revideret udgave.

Download
download Icon
Materiale BCF Folder
Info folder

Kort information om Børnecancerfonden og dens formål.

Lad Din Arv Give Liv Materiale
Lad din arv give liv

"Lad din arv give liv" er en informationsfolder, som oplyser om, hvordan du med din arv kan være med til at sikre omsorg og bedre behandling for de hundredvis af danske børn, der hvert år er i behandling for kræft.

Mit Barn Er Færdig Med Sin Behandling Materiale
Mit barn er færdig med sin behandling

"Mit barn er færdig med sin behandling" er en vejledning til forældre omkring hverdagen, senfølger, følelser og praktiske spørgsmål på den anden side af barnets kræftforløb.

Download
download Icon
Jeg Har Afsluttet Min Behandling Materiale
Jeg har afsluttet min behandling

"Jeg har afsluttet min behandling" er en vejledning til teenagere omkring hverdagen, kontrol på hospitalet, følelser og praktiske spørgsmål på den anden side af kræftforløbet.

Download
download Icon
Fuck Jeg Har Kræft, Hvad Nu. Materiale
Fuck. Jeg har kræft. Hvad nu?

Guiden bygger på en masse gode råd, fortællinger, historier og billeder fra unge med kræft og faglig viden fra bl.a. sundhedsprofessionelle, socialrådgivere, sexologer og psykologer. Derudover er guiden en vejledning til, hvordan man som ung kræftpatient kan få mere viden, rådgivning og fællesskab med andre unge med kræft.

Download
download Icon

Bøger

Materiale Eugen Og Den Frække Knude
Eugen og den frække knude

”Eugen og den frække knude” handler om Eugen, der har en hjernetumor, og om hans behandling og ophold på hospitalet. Bogen forklarer i billeder og ord behandlingen af en hjernetumor med fokus på både kemoterapi, stråling og operation, og den er med sine detaljerede billeder velegnet til højtlæsning og snak om kræft i hjernen.

Materiale Alfred På Hospitalet
Alfred på hospital

”Alfred på hospital” er en personlig beretning om Alfred på fire år, der får konstateret kræft – fortalt i ord og billeder af hans mor, Marie Lau. Bogen skildrer på en let og pædagogisk måde den nye, fremmede verden, både barn og forældre skal lære at kende, og den giver et godt indblik i et kræftsygt barns forløb – fra diagnose over behandling til tiden efter endt behandling.

Materiale Min Storesøster Er Syg
Min storesøster er syg

”Min storesøster er syg” henvender sig til børn i alderen 3-6 år, som har en alvorligt syg søster eller bror. Bogen er velegnet til højtlæsning, da tekst og billeder lægger op til dialog og giver søskendebarnet mulighed for at sætte ord på sine følelser ift. at være det raske barn i en familie, hvor en alvorlig sygdom fylder meget. Andre pårørende kan også have glæde af at læse bogen for at forstå, hvilke tanker og følelser søskende kan have.

Stråle Simon Materiale
Stråle-Simon

”Stråle-Simon – og hans jagt på de sure kræftceller” giver i billeder og ord en forklaring i børnehøjde på strålebehandling og er velegnet til højtlæsning og snak om den abstrakte behandling. Bogen er oversat fra hollandsk.

Sygdomsfoldere

Sygdomsfoldere
Akut lymfoblastær leukæmi

Få mere viden om akut lymfoblastær leukæmi (ALL), forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Spædbarns ALL

Få mere viden om akut spædbarns leukæmi (ALL), forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Kronisk myeloid leukæmi

Få mere viden om kronisk myeloid leukæmi (CML), forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Akut myeloid leukæmi

Få mere viden om akut myeloid leukæmi (AML) forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Wilms’ tumor

Få mere viden om Wilms’ tumor, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Ewing's sarkom

Få mere viden om Ewing's sarkom, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Rhabdomyosarkom

Få mere viden om rhabdomyosarkom, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Retinoblastom

Få mere viden om retinoblastom, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Osteosarkom

Få mere viden om osteosarkom, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Non-Hodgkin lymfom

Få mere viden om Non-Hodgkin lymfom, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Neuroblastom

Få mere viden om neuroblastom, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Myelodysplastisk syndrom

Få mere viden om myelodysplastisk syndrom, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Hjernetumorer

Få mere viden om hjernetumorer, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Kimcelletumorer

Få mere viden om kimcelletumorer, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Hepatoblastom

Få mere viden om hepatoblastom, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Hodgkin’s sygdom

Få mere viden om hodgkin’s sygdom, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Langerhans celle histiocytose

Få mere viden om langerhans celle histiocytose, forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Sygdomsfoldere
Hæmofagocytisk lymfohistiocytose

Få mere viden om Hæmofagocytisk lymfohistiocytose (HLH), forekomst, sygdomstegn, undersøgelser, behandling mm. Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme.

Projekter

Dummy Hero 1080X1080
Vejledningsskema til ansøgning

Vejledningsskema til ansøgning om projektstøtte