Børn skal have lov at være børn, også under og efter behandlingen af kræft

Derfor arbejder vi utrætteligt på at forbedre behandlingen for de over 500 børn der i julen er under behandling for kræft.

RESPECT: Julen bliver magisk med gode venner

For børn som Casper kan julen hurtigt blive meget ensom. Med lange indlæggelser og behandlinger er han sjældent i skole, og det kan gå udover det sociale.

Forskningsprojektet, “RESPECT 1.0”, på Rigshospitalet inkluderede 120 kræftsyge børn, og undersøgte effekten af at lade børnene få fast besøg på hospitalet af deres raske klassekammerater – også når børnene er i isolation. Projektet var det første i verden, der medtænker børn med kræfts skolekammerater i behandlingen. Udover at lade barnet få faste besøg af én til to raske klassekammerater under indlæggelsen, er en væsentlig indsats i projektet at undervise det kræftsyge barns klassekammerater og lærere i børnekræft.

Børnecancerfonden har støttet projektet fra starten, og resultaterne af RESPECT-projektet var så overbevisende, at RESPECT i dag er et permanent tilbud, der er fuldt finansieret af Børnecancerfonden på alle 4 børnekræftafdelinger.

RESPECT: At synge højt i kor

I RESPECT-projektet er der ligeledes fokus på den fysiske aktivitet. I juletiden er det at synge julesange en hyggelig tradition, og vi husker alle sammen nok, hvordan børn især, altid gør et stort hop når der synges: ”… og med sin krop, han gør et hop.”

Desværre kan rigtig mange børn med kræft ikke følge med. Med en kondition som nogle 70-årige, bliver de rigtig hurtigt afkræftede og ramt af træthed, og det kan få barnet til at føle sig udenfor og anderledes.
Gennem RESPECT-projektet kan det kræftsyge barn sammen med sine klassekammerater være med i forskellige konditionsbaserede lege og træninger, som ikke kun er til gavn for fysikken, men også det sociale.

Læs mere om projektet her

RePlay: Den hurtigste vej omkring juletræet

Som vi kan se på Caspers situation, så kan børns kræftbehandling medføre bivirkninger eller lange indlæggelses- og isolationsperioder. For børnene betyder det et nedsat fysisk aktivitetsniveau og manglende udvikling af deres motoriske færdigheder, hvilket i Caspers tilfælde betyder, at en tradition som at danse om juletræet, ikke er en mulighed i år.

Men det er ikke kun hos børn i Caspers alder, hvor der er fokus på kondition. Projektet, RePlay, vil gennem leg og bevægelse forbedre den motoriske udvikling og de sociale færdigheder hos børn med kræft i alderen 1-5 år, så ingen børn skal kæmpe yderligere med voldsomme bivirkninger som Casper.

Læs mere om projektet her

Børn i kemobehandling har kondition som en 70-årig inaktiv ryger

Giv en gave i julen, der gør en forskel

Giv en donation i julen, hvad end det er en julegave, mandelgave eller adventsgave – og vær med til at give børn med kræft og deres familier håb i den måske sværeste tid i deres liv. Med en donation til Børnecancerfonden er du med til at sikre, at vi forsat kan støtte forskning i børnekræft, som giver bedre behandlinger og øget overlevelse. Du får et personligt donationsbevis og Børnecancerfondens årlige julehjerte, du kan printe ud, klippe, flette og pakke ind.

Pynt dit juletræ med din donation.

Støt som:

Vælg beløb:

Sikker forbindelse
Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling