Yunus’ historie (del 2)

Yunus

Hvert år fødes børn med kræft. Forskerne har stadig kun lidt viden om, hvorfor børn får kræft, og vi kan derfor ikke forebygge, at børn får kræft – i modsætning til flere kræftsygdomme hos voksne.

Yunus er kun 5 uger, da han får konstateret en aggressiv kræfttumor i sin lille krop. Tumoren er af typen neuroblastom, der ofte udgår fra nerveceller i binyrerne, og Yunus’ mave er kæmpestor, fordi tumoren har spredt sig til leveren, der er fuld af kræftceller.

”Som forældre går man helt i sort, men Yunus har været stærk. Det er slet ikke til at forstå, hvordan sådan et lille menneske kan klare sygdommen og den hårde behandling, han har været igennem,” fortæller Sehriban, mor til Yunus.

I dag er Yunus kræftfri og startet i vuggestue. Han har det godt og hver dag indhenter han og familien lidt af alt det, de er gået glip af i Yunus’ første leveår.

Målrettet børnekræftforskning har de sidste 20 år forbedret behandlingen af neuroblastom hos børn og øget overlevelsen fra 40 til 75 procent. Forskning er det bedste håb, vi kan give børn med kræft og deres forældre.

Støt Børnecancerfonden og vær med til at give endnu flere børn som Yunus et liv uden kræft.

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling