Villums historie

Villum med neuroblastom

"Det rammer mig stadig hver dag, som en hammer, at han ikke er her mere."

“Det rammer mig stadig hver dag, som en hammer, at han ikke er her mere. At Villum er død. At min søn er død,” siger Cathrine, der er mor til Villum, som døde sidste år af kræft.

I 3 år var Villum i nonstop behandling for sin kræftsygdom neuroblastom, som er den hyppigste svulstform uden for hjernen hos børn. I de tre år var Villum gennem uendelige doser kemoterapi, utallige strålebehandlinger, operationer, knoglemarvstransplantation, immunterapi, antistofbehandling og radioaktiv stråling.

Desværre havde behandlingen ikke den ønskede effekt, og 11 dage før sin otte års fødselsdag døde Villum.

Villums forældre fortæller, at han var en energifyldt dreng, der elskede at cykle, sejle, fiske sammen med sin far, og at lave bål i haven og hoppe og lege på trampolin med sin søster, når han ikke var for dårlig til det. Han brugte også meget tid på Fortnite, hvor han selv på de dårligste dage kunne være med, og det betød meget for Villum.

Cathrine hørte nogle gange Villum sige til de andre online spillere: “Hvis jeg ikke lige siger noget, så er det fordi jeg lige skal kaste op”. Det var blot én af de bivirkninger, der var ved Villums behandling.

Familien tænder jævnligt bål i haven og mindes Villum. Her kaster de kyskager, som han elskede, ind i flammerne, så kyssene kan stige op til himlen til Villum.

Når du støtter os, er du med til at bidrage til, at der i fremtiden ikke er børn, som skal dø af kræft. I dag overlever 6 ud af 7 børn – hjælp os med at få det 7. barn med.

Støt vores arbejde på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling