Vanessas historie

”Det var fantastisk at have nogle, som kunne favne os midt i den svære tid," fortæller Vanessas mor

Børnecancerfonden tilbyder psykologhjælp til børn med kræft og deres familier. Da Vanessa var 9 år gammel, fik hun konstateret hodgkins lymfom, lymfekræft. Det vendte hele familiens verden rundt. Den nye situation var svær at navigere rundt i. For hvad gør man så nu? Hvordan håndterer man det?

Familien blev oplyst om Børnecancerfondens psykologtilbud, som har gjort en stor forskel for dem, og har hjulpet dem med at finde fodfæste.

”Det var fantastisk at have nogle, som kunne favne os midt i den svære tid. Vi har ikke alle været klar på samme tid, så det har været skønt, at vi hver især kunne benytte tilbuddet, når vi var klar til det,” siger Anita, der er mor til Vanessa.

Tilbud om psykosocial støtte til familier med kræftsyge børn – under og efter behandlingsforløbet. Når et barn får kræft, sættes hele familielivet under pres. Hverdagen forandres for både barnet med kræft, forældre og søskende. Der kan være brug for hjælp til at få styr på oplevelser og følelser fra sygdomsforløbet. Du kan læse mere om tilbuddet her: https://boernecancerfonden.dk/ansoeg-fonden/familier/favn/ 

Sandplay – når følelserne ligger gemt i sandet
Både Vanessa og hendes lillesøster Emilia går til sandplay terapi, som er en terapiform, hvor børn kan udtrykke deres følelser gennem leg med figurer i sand. Vi har erfaret, at generte børn og børn, der har svært ved at sætte ord på deres følelser, har god effekt af denne form, da den foregår næsten uden ord. I stedet anvendes figurer, som symboliserer følelser. Metoden giver adgang til det underbevidste, som barnet ikke selv er i stand til at sætte ord på.

Vanessa er i dag færdigbehandlet, og selvom det er helt fantastisk, så kommer der også en tid efter, hvor familien fortsat har brug for støtte. Vanessas forældre benytter sig også selv af Børnecancerfondens tilbud og går til psykolog og sætter stor pris for fleksibiliteten, som tilbuddet giver mulighed for. Voksne kan nemlig også have brug for støtte, når man har et barn med kræft.

”I starten handlede det om overlevelse. Nu lever vi helt anderledes, end vi gjorde før, og derfor er vi så taknemmelige for Børnecancerfonden og de forskellige tilbud de tilbyder,” slutter Anita.

Du kan være med til at støtte tilbud, som gør en stor forskel for børn med kræft og deres familier. MobilePay 78502 eller SMS “GIV” til 1217 og støt med 125 kr.

Børnecancerfonden, kontakt@boernecancerfonden.dk, 35 55 48 33

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling