Unge med kræft mødes til træf

Landstræf 2015

Op mod 70 unge nuværende eller tidligere kræftpatienter mødes hvert år med ligesindede til Børnecancerfondens landstræf. Raske unge fylder stadig mere. De har behov for den forståelse og tryghed, de møder på træffet.

Antallet af deltagere til Børnecancerfondens landstræf er mere end fordoblet de seneste to år. Weekenden for unge tilknyttet børnekræftafdelingerne blev i fjor udvidet med tyve pladser i sidste øjeblik for ikke at skuffe for mange interesserede. 12-årige Natasja Horn var én af de 70 unge, der tjekkede ind til træf på Bella Sky i Ørestaden. For hende var trækplasteret nye venner, der forstår hende.

”Jeg gør det for at møde nye mennesker, som har været igennem noget af det samme som mig. Det er lettere at snakke om sygdommen, men også lettere at lade helt være med at nævne det,” siger Natasja fra Janderup i Vestjylland, der skal til sit første landstræf efter at have afsluttet to og et halvt års kemoterapi mod leukæmi.

Formålet med weekenden er at lade nuværende og tidligere kræftpatienter mellem 12 og 20 år møde jævnaldrende, der ved, hvordan det er at være lige dér, hvor de selv er, forklarer Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

”Landstræffet er et frirum, hvor de unge bare kan have det sjovt med nye og gamle venner og få energi til at klare hverdagen med de udfordringer, som mange børn med kræft har både under behandlingen og i årene efter.”

Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden

Mødet mellem tidligere og nuværende kræftpatienter er dog til tider også præget af sorg og frygt, forklarer 18-årige Claes Rostrup fra Osted ved Lejre. ”Det er et slæng, som kan være hårdt at være en del af. Jeg har mistet to tætte venner, som jeg har mødt på træffene. Men jeg tror, at man må tage det sure med det søde, når man har mistet nogle vigtige år af sin ungdom til kræft,” siger Claes Rostrup.

Foruden gode venner byder landstræffet også på oplevelser ud over det sædvanlige. I fjor skulle deltagerne blandt andet lave flødeboller i TV3s Masterchef-studie, spise god mad, feste, spille banko om lækre sponsorpræmier og traditionen tro have besøg af nogle af Børnecancerfondens ambassadører. For en del af deltagerne er landstræffet også første gang siden diagnosen, at de sover på hotel og er en weekend væk fra familien. For 14-årige Mads Rahbæk fra Viby var der én aktivitet, der gjorde særligt indtryk.

”Jeg har set rigtigt meget Masterchef på TV3, da jeg fik kemoterapi, så det var fedt at lave flødeboller på tid i studiet”, siger Mads Rahbæk, der var til sit første landstræf i 2014 efter at have afsluttet 15 måneders kemoterapi mod leukæmi.

Læs mere om landstræf og tilmeld dig her.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling