Thomas er far til Vilma, der har kræft

9-årige Vilma fik for snart et år siden konstateret kræft i tårekirtlen ved sit højre øje. Det hele kom som et chok for hele familien, fordi lægerne i første omgang troede, at det bare var et bygkorn.

“Da jeg sad på Skejby hospital og så de første kemodråber finde vej ind i Vilma, var der mange ting, som gik gennem mit hoved. Det var uhyggeligt pludselig at sidde som tilskuer til, at ens datter var ramt af en potentiel dødelig sygdom, og lægge alt ansvar for helbredelse over på andre,” fortæller Thomas Thomsen, der er far til Vilma.

9-årige Vilma fik for snart et år siden konstateret kræft i tårekirtlen ved sit højre øje. Det hele kom som et chok for hele familien, fordi lægerne i første omgang troede, at det bare var et bygkorn. Da det ikke gik væk, blev de sendt videre til en anden læge, som tog en biopsi. Efterfølgende fik familien den hårde tilbagemelding om, at det var kræft.

Thomas tog orlov for at tage sig af Vilma i hele forløbet, og det var også ham, der var indlagt med Vilma. Forløbet har gjort, at far og datter er blevet endnu tættere end før.

“Vi har fået noget helt specielt sammen, da der er ting, som kun er noget, vi har oplevet. Hun har altid været fars pige. Vilma og jeg har samme skøre humor og kan sidde længe og fortælle vandede far-jokes. Jeg er superstolt af Vilma. Hun er gjort af et helt særligt stof. Hun er min superhelt,” siger Thomas om sit forhold til sin datter.

Efter endt kemoterapi og 28 strålebehandlinger har der været en del efterscanninger, som både har vist tegn og andre har ikke vist noget, hvilket har været neglebidende og angstprovokerende for hele familien, fortæller Thomas. Men de sidste scanninger har heldigvis vist, at der ikke var noget kræft at se. I dag går Vilma til løbende kontroller.

“Angsten og frygten for, at Vilma skulle dø har været en fast del af hverdagen de sidste otte måneder. Det er først for nyligt, at vi er begyndt at ånde lidt op og se fremad igen,” fortæller Thomas om den seneste tid.

Når et barn får kræft, er det hårdt for hele familien. I anledning af fars dag, sender vi en kærlig tanke til alle de seje fædre derude, som gennemlever eller har gennemlevet hårde kræftforløb med deres børn og familier.

Vi har brug for din hjælp til at styrke forskningen og sikre støtte til de familier, der får deres liv slået ud af kurs af en kræftdiagnose.

Donér din og din fars alder via Mobilepay 201414. Eller SMS LIV til 1217 og støt med 125 kr. Børnecancerfonden, kontakt@boernecancerfonden.dk, 35 55 48 33

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling