Petreas historie

Petrea med kræft

Trafikuheld og kræft.

15-årige Petrea var en aprilaften i 2021 involveret i en trafikulykke, hvor hun og hendes to veninder kørte galt. Det resulterede i, at Petrea skulle traumescannes på sygehuset – og det blev underligt nok hendes redning.

Scanningen viste nemlig, at der var noget, som så helt forkert ud i hendes bækken. Familien fik besked om, at de skulle komme igen lidt senere, så Petrea kunne få en MR-scanning. Nogle uger efter ringede Heidis telefon, der er mor til Petrea. Det er Petreas far, der havde talt med sygehuset, som mistænkte, at Petrea havde knoglekræft.

“Der står min verden fuldstændig stille. Det giver slet ingen mening. Det må være en stor fejl. Mit barn kan ikke have kræft,” fortæller Heidi.

Ikke nok med, at familien skulle komme sig over chokket, at deres datter lige havde været involveret i en voldsom trafikulykke og på mirakuløs vis slap fra det, så skulle de nu også håndtere, at deres datter muligvis havde kræft.

Desværre var det kræft. Efter flere biopsier fik familien besked om, at det var Ewing Sarkom (knoglekræft), og kræften sidder i Petreas bækken. Derudover havde det spredt sig til lunger, den nederste del af hendes ryg og en lymfe tæt på bækkenet. Ewing sarkom er en sjælden kræfttype, der kan udgå fra knogler eller bindevæv. Der er hvert år ca. to til tre nye tilfælde hos børn og unge under 15 år i Danmark.

Det var hårdt for Petrea at komme i gang med behandlingen – at gå fra at være en “udødelig teenager” til at være ung med kræft, var ikke lige til at forstå. At skulle tabe sit hår og blive syg, når hun ikke følte sig syg.

Petrea har fået kemoterapi i 8 måneder, 30 gange stråler i bækkenet og 12 gange stråler i lungerne. Den 4. februar 2022 blev hun erklæret kræftfri. Hun skal følges tæt med scanninger hver tredje måned de næste to år og først om fem år, er hun helt fri for scanninger mm.

Hos Børnecancerfonden arbejder vi for at helbrede unge som Petrea. Lige nu er omkring 600 danske børn og unge i behandling for kræft, og de har forsat brug for hjælp. Du kan støtte vores arbejde på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling