Oscars historie

”Jeg husker tydeligt den dag. Lægen fortalte, at de havde fundet kræftceller i Oscars biopsi-prøve. Min verden gik fuldstændig i stå."

”Jeg husker tydeligt den dag. Lægen fortalte, at de havde fundet kræftceller i Oscars biopsi-prøve. Min verden gik fuldstændig i stå. Fra den dag var vores liv ændret til at være forældre til et barn med kræft. Det var ikke til at forstå,” sådan fortæller Christina, der er mor til Oscar på 3 år.

I foråret opdagede Oscars mor en knude på hans hals. Derefter startede et langt forløb, hvor Oscar var ved lægen flere gange og derefter blev sendt frem og tilbage til undersøgelser på hospitalet. Den 9. juli var der endelig besked. Oscar havde kræftformen neuroblastom, og der var spredning til knoglerne.

Derfra gik det stærkt, og Oscar startede i kemoterapi. Det var svært for hans forældre at se deres søn på den måde, men heldigvis havde kemoterapien god effekt. Efter kemobehandlingen skulle Oscar have høstet sine stamceller, opereres, have endnu en hård omgang kemoterapi samt en stamcelletransplantation.

”Det har uden tvivl været vores livs kamp og udfordring. Det var hjerteskærende at se Oscar have det så dårligt. Men vores lille seje mand holder vores gejst oppe. Han er virkelig en viljestærk lille fyr, som bare gerne vil livet,” siger Christina.

Heldigvis kunne familien holde jul og nytår hjemme. Nu venter stråleterapi og immunterapi i 6 måneder, og så er Oscars behandling slut. Dertil har familien lige fået nyheden om, at alt ser fint ud, og der er ikke mere kræft at se på de sidste scanninger.

Vi har brug for din hjælp, hvis vi fortsat skal kunne hjælpe børn som Oscar. Bliv en del af styrken for børn med kræft.

Sms GIV til 1217 og giv et bidrag på 100 kr. eller støt os via Mobilepay på 78502.

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling