Orlov, økonomi og samliv

Micas hånd

Det er svært, når hverdagen ændres og nye roller skal indtages.

Ofte tager én af forældrene orlov og mister den voksenkontakt og de udfordringer, der er ved at have et job. Den anden forælder får ikke de samme informationer og kontakt til behandlerne, som den medindlagte forælder, da de ikke er til stede ved alle stuegange, behandlinger osv.

Det er svært for begge forældre at få hverdagen til at hænge sammen, da de aldrig ved, om de er hjemme eller på hospitalet, eller om det syge barn/søskende har særligt behov for dem.

Mange oplever, at venner har svært ved at tackle den nye situation. Nogle mister gamle venner, og nogle får nye på hospitalet, som kender til det at have et sygt barn.

For nogle forældre er det svært at have et normalt samliv, da de er trætte, bekymrede osv. Det er svært at finde tid til at snakke om dagligdagsting, især hvis den ene forælder er på hospitalet og den anden derhjemme.

Økonomisk er det dyrt at have et alvorligt sygt barn. Man har ikke overskud til at handle på tilbud og bruger flere penge på lette løsninger. Samtidig har man ofte behov for at forkæle det syge barn, søskende og sig selv.

Alle børn med kræft, kan benytte Børnecancerfondens tilbud. Læs mere på siden her.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling