Olines historie

Oline med Wilms tumor

Ikke 1, ikke 2, men 3 gange har nu 16-årige Oline fået tilbagefald efter behandlingen af Wilms' tumor (kræft i nyren).

For snart 10 år siden, blev Oline ramt af kræft. Ikke 1, ikke 2, men 3 gange har nu 16-årige Oline fået tilbagefald efter behandlingen af Wilms’ tumor (kræft i nyren). Det er en kræftform, der næsten kun findes hos små børn i alderen et til fem år. I Danmark får otte til ti børn hvert år diagnosticeret Wilms’ tumor.

Tilbagefaldende betyder, at Oline har været igennem fire hårde forløb, som bl.a. har bestået af fire maveoperationer, kemoterapi og strålebehandling. Hun er i dag i palliativ behandling. Kræftforløbet har ikke kun har haft betydning for Oline fysisk, desværre også mentalt. Hun har nemlig ikke været i stand til at gå i skole det sidste halvandet år, og det har gjort, at hun kæmper med ensomhed.

“Udover at kæmpe mod kræften, kæmper Oline i hverdagen mod ensomheden. Hun har haft meget fravær i skolen, så dem hun fulgtes med gennem årene er videre med deres ungdomsliv. Udover det, så er det svært for Oline at se den drøm om livet, hun havde da hun var yngre, smuldre væk. Selv når Oline har haft det sværest, har hun overskud til at tænke på, hvordan andre har det. Det er en fantastisk gave at kunne det,” fortæller Olines forældre.

I september måned fandt familien ud af, at kræften desværre havde spredt sig. Desværre har forløbet også betydet, at Oline nu skal gå i dialyse tre gange om ugen, da hendes nyrer ikke længere fungerer, som de skal. Men Oline ser frem til Børnecancerfondens landstræf i januar, som hun håber, at hun kan nå med til. Oline har deltaget på vores landstræf tre gange før, og har derigennem mødt andre unge, som har stået i samme situation som hende selv. Derudover håber Oline, at hun kan nå at komme på efterskole og være sammen med andre unge mennesker og udfolde sin kreative side.

Hjælp os med at hjælpe familier som Olines. Støt Børnecancerfonden på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling