Noras historie

Nora fik den hårdeste start på livet.

I onsdags begyndte to-årige Nora i børnehave. Og det havde hun glædet sig til, for der er fuld gang i Nora, som hendes mor kalder et ”festfyrværkeri”.

Hendes korte liv har ikke været festfyldt, da hun blot fire måneder gammel fik konstateret en sjælden tumor i hage og kæbe, et såkaldt kaposiformt hemangioendothelioma (KHE).

”Det var en mavepuster. Jeg gik ind som ét menneske og ud som et andet,” fortæller Noras mor Pernille Graakjær om at få sin datters diagnose. Tumoren voksede eksplosivt og kunne ikke opereres væk. Nora gennemgik ugentlig kemoterapi, og da hun blev allergisk over for sit centrale venekateter, fik hun indopereret en port i stedet. Det fik hun seks blodforgiftninger af, og i sommeren for to år siden var hun så medtaget, at lægerne valgte at give hendes krop ro for en stund.

Tumoren var skrumpet, og de ville se, hvordan hendes krop reagerede uden kemoterapi. Måske kunne hendes egen krop også hjælpe med at destruere mere af den. Familien skulle først komme til tjek hver 3. uge, så en gang om måneden, så hver 3. måned, og nu er det hvert halve år. For tumoren er ikke vokset. Tværtimod skrumper den lidt en gang imellem.

”Det er angstprovokerende op til hver scanning,” siger Pernille, der også trøster sig ved, at tumoren sidder så synligt i Noras ansigt, at hun ved selvsyn vil kunne se en større forandring. Fremtidsudsigterne for en så sjælden kræftform er usikre, men prognoserne er gode, da tumoren er godartet. For Nora er det fuld fart fremad. Om få uger fylder hun tre år, og Pernille kan godt mærke, at det ikke er en helt almindelig tre-årig, som hun kan fejre i sommerferien.

”Nora har så meget gå-på-mod. Hun er sejlivet, og der skal virkelig meget til at slå hende ud nu,” siger hun.

Vi har brug for din hjælp, hvis vi fortsat skal støtte forskning, der forbedrer behandlingen børn som Nora. Bliv en del af styrken for børn med kræft.

Sms GIV til 1217 og giv et bidrag på 125 kr., eller støt os via Mobilepay på 78502

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling