Nomis historie

Forleden fik vi en hilsen fra 13-årige Nomi, der sagde tak for det forkælelseslegat, som hun har fået af Børnecancerfonden.


I oktober fik Nomi konstateret akut myloid leukæmi (AML) og har siden været indlagt på Rigshospitalet, fordi hun har svære bivirkninger pga. kemoterapibehandlingen.

Nomi får bl.a. næring direkte i årene, fordi hun har så meget kvalme, at hun ikke kan holde mad i maven. Derudover har hun flere infektioner i kroppen som gør, at hun skal være i isolation på sin hospitalsstue.

Med den ændrede tilværelse, hvor skole, venner og fritidsinteresser er byttet ud med hospital, bivirkninger og lange indlæggelser, var Nomi ikke i tvivl om, hvad pengene fra forkælelseslegatet skulle bruges på – nemlig en ny smartphone.

”Telefonen er Nomis eneste kommunikationsform til vennerne og vindue til omverden, når hun er dårlig og er tvunget til at være sengeliggende. Den gamle telefon hakkede, og skærmen var smadret, så det betyder bare så meget for hende, at hun nu har fået en ny telefon, som bare virker og er tiptop”, fortæller Nomis mor, Birgitte.

Sidste år uddelte Børnecancerfonden 156 ”forkælelseslegater” svarende til 780.000 kr. Legaterne kan søges af alle kræftsyge børn under 18 år, og de bestemmer selv, hvad pengene skal gå til.

Hjælp os med at glæde børn og unge som Nomi i en svær tid – Sms GIV til 1217, så støtter du Børnecancerfonden med 125 kr.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling