Milles historie

Mille med kræft

18-årige Mille har udgivet en bog om sit kræftforløb.

Bogen handler om at være ung, og hvordan sygdom kan ændre ungdomslivet drastisk; at tvivle, være bange, men også at drømme og om at finde en styrke dybt inde i, når der er mest behov for det.

Det var netop dét, som den dengang 14-årige Mille måtte finde frem, da hun fik sin kræftdiagnose. Efter længere tid med åndedrætbesvær, hvor Mille ofte havde gået til lægen, troede de i starten, at det var astma. Efter en CT-scanning på hospitalet viste det sig desværre, at der var en knude, som trykkede på hendes luftrør.

Efter omkring to uger på hospitalet med operationer og scanninger, blev Mille diagnosticeret med Hodgkin Lymfom – også kendt som lymfeknudekræft. Derefter fulgte en tid med kemoterapi og intensiv strålebehandling.

Mille har skrevet dagbog siden hun gik i 4. klasse, og derfor blev det også en måde, hvor hun kunne bearbejde, alt det der skete, som var svært at forholde sig til.

“Jeg skrev ikke dagbogen med den intention, at den skulle udgives. Det kom først senere, da jeg blev erklæret rask. Jeg genlæste den og tænkte, at der måske var nogle andre, der kunne bruge den i deres sygdomsforløb,” fortæller Mille.

Dagbogen er efterfølgende blevet udgivet og kan købes her: https://www.gucca.dk/et-kapitel-bog-p543414

“Hvis min bog kan få bare én person til at føle sig en anelse mindre alene med følelserne, tankerne og frygten i bare et enkelt øjeblik, så føler jeg, at det er det hele værd,” siger Mille.

Mille – godt gået, du er rigtig sej.

Børnecancerfonden arbejder for, at børn som Mille skal blive helbredt til et liv, der er på niveau med deres jævnaldrendes. Hjælp os med at støtte børn som Mille på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling