Mikas historie

"Jeg har aldrig været mere bange.”

Sådan siger Pia Wad, der er mor til 11-årige Mikas, som for halvandet år siden fik konstateret en hjernetumor.

Mikas’ behandlingsforløb på lidt over et halvt år blev intenst. Først blev han opereret og fik kemoterapi, og derefter blev familien sendt til Houston i to måneder, for at Mikas kunne få behandling med protonstråler.

Pia fortæller om et forløb, hvor hun først bebrejdede sig selv. Havde hun mon gjort noget forkert eller spist noget forkert under graviditeten. Senere blev hospitalslivet det normale og det trygge – og da Mikas i august sidste år blev erklæret kræftfri, og behandlingsplanen var fulgt til dørs, var der også en følelse af utryghed, der ramte hende. For hvad nu?

”Og så er der den der følelse af, at jeg som mor bør gøre noget. Men jeg kunne intet gøre andet end at være i det. Jeg kunne ikke tage det væk eller takke nej tak,” siger Pia.

I august fylder Mikas 12 år, og det skal helt sikkert fejres med chokoladekage, for det elsker han. Mikas er stadig mærket af senfølger fra både sygdom og behandling og er endnu ikke fuld tid i skole endnu.

Børnecancerfonden har 25 års jubilæum i år. Men det er børnenes fødselsdage, der tæller. Vi bruger derfor anledningen til at takke alle, der støtter op om bedre behandling af børnekræft

Bliv en del af styrken, så vi kan helbrede børn og unge med kræft til et godt liv. Støt os via Mobilepay 78502 eller SMS GIV til 1217 for at støtte med 125 kr. 

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling