Julius’ historie

Julius forkælelseslegat

Børn med kræft skal forkæles. Så enkelt er det. Derfor uddeler Børnecancerfonden forkælelseslegater til alle børn under 18 år med en kræftdiagnose.

13-årige Julius er ét af de børn, der har fået et legat fra Børnecancerfonden. Julius har en sjælden tumor i hovedet (Craniopharyngeom), som har ødelagt hans hypofysefunktion.

Julius får derfor tre slags medicin plus væksthormoner, og det gør ham træt og indimellem skidt tilpas, så han ikke kan komme i skole. Julius har brugt sit legat til at købe en computer, så han kan holde kontakten med klassekammeraterne og spille med dem, når han er nødt til at blive hjemme og hvile sig.

Andre børn har brugt deres legater på en hund eller gode oplevelser, som mange føler, at de går glip af, når de er indlagt. Der er også børn og unge, som får en paryk eller nyt tøj for legatet, hvilket har stor betydning, når man fx har mistet håret eller i øvrigt ændret sig fysisk pga. kræftsygdommen og den intensive behandling.

Børnecancerfondens forkælelseslegater er også vigtige for forældrene, der midt i den måske sværeste tid i deres liv oplever, at andre tænker på dem og støtter dem.

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling