Julies historie

Julie døde 13 dage efter diagnose.


Julie døde 13 dage efter diagnose.

Et ord, der passer perfekt til Julie, er ukuelig. Det er et ord, der går igen, når hendes mor, Evy Guldberg, skal beskrive sin datter, der døde i 1998. Omsorgsfuld, livlig og optimistisk er nogle af de mange andre. Hun var en glad pige med et stort smil og en stille latter.

Julie blev født med en hjertelidelse, der gjorde, at hun var i behandling det første år af sit liv. Som etårig blev hun erklæret rask, men tre år senere måtte hun gennemgå to store rygoperationer. Hun skulle have gips på i to år efterfølgende og derefter et år med korset. Men hun kom igennem det og tilpassede sig nemt.

Hendes tredje sygdomsforløb kom snigende, og der gik måneder, hvor der kom flere og flere symptomer. Træthed, ondt i benene og bittesmå pletter på huden, som kun Julie og hendes far kunne se. Kunne det mon være blodmangel eller vokseværk, tænkte Evy. Og var hun måske blevet lidt bleg? Julie fik taget en blodprøve, der viste, at hun havde leukæmi (AML).

Familien var optimistisk; de havde allerede været så meget igennem, så de skulle nok klare den. Og Julie havde været ret frisk før sin diagnose. Men langsomt måtte de erkende, at det gik den forkerte vej, og 13 dage efter sin diagnose døde Julie 11 år gammel, tre måneder før hendes lillebror blev født.

I 25 år har Børnecancerfonden støttet forskningen i børnekræft og de familier, der rammes af børnekræft. Vi er kommet langt, siden Julie blev syg. Lægevidenskaben bliver hele tiden klogere. Men der er lang vej endnu, hvis vi skal kunne hjælpe alle børn, der rammes af kræft.

Du kan støtte ved at sende en sms med teksten GIV til 1217 og støt med 100 kroner eller på Mobilepay 78502.

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling