Jonas’ historie

”Jonas tænkte på andre før sig selv. Og vi aftalte, at når han blev rask, så skulle vi hjælpe andre med kræft.”

I januar i år døde 14-årige Jonas af leukæmi, kun et år efter sin diagnose. Dengang havde han med det samme sagt til sin mor: “Bare rolig, jeg skal nok blive rask.” For sådan var han. Jonas var altid i godt humør.

Når han grinede, smittede det, så alle omkring ham grinede med. Hans behandlinger var mange og smertefulde. Mens han gennemgik mange forskellige kemo-kure og forsøgsmedicin og fik en hjerneblødning, skrev den 13-årige Jonas lister over ting, han skulle nå, hvis han døde.

Jonas fik derefter en slags immunterapi, der ikke tidligere var givet til børn. Den virkede, og al cancer forsvandt. Men han var kun rask i tre måneder; så vendte kræften tilbage, og denne gang var der ikke flere behandlingsmuligheder tilbage. Under en måned efter døde Jonas.

”Jonas tænkte på andre før sig selv. Og vi aftalte, at når han blev rask, så skulle vi hjælpe andre med kræft,” siger Jonas’ mor Berit.

Derfor var det også helt i Jonas’ ånd, da hans familie i april indsamlede 143.200 kroner til Børnecancerfonden i Jonas’ navn. Jonas var af den store overbevisning, at ingen børn skal dø af kræft, og han ville meget gerne støtte den forskning, som kan bringe det håb et skridt tættere på målet. Vi er dybt taknemmelige for Jonas’ støtte.

Forskningen i børnekræft er nået langt på de 25 år, hvor Børnecancerfonden har eksisteret. Men vi er slet ikke i mål endnu.

Hvis du også vil hjælpe forskningen, så børn som Jonas kan overleve til et godt liv, så send en sms med teksten GIV til 1217, så støtter du med 125 kroner. Du kan også bruge Mobilepay 78502.

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling