Johans historie

Johan med leukæmi ALL

"En af de ting, der har været rigtig hård var at se, hvordan Johan har været påvirket psykisk af medicinen. Hans humør har været virkelig sort, og der har været meget langt imellem smilene."

Har I set Johan mod leukæmien – ALL på Facebook? Her deler Johans mor, Gry, ud af livet som familie til et barn med kræft, og hvad det indebærer af kemobehandlinger, blodtransfusioner og hverdagens op- og nedture.

24 timer efter Gry havde oprettet siden, var der næsten 400 mennesker, som havde givet dem støtte. Familien fandt hurtigt ud af, at siden kunne meget mere end bare give information – den kan være med til at bygge bro til andre familier, der står i samme situation.

Johan har leukæmi og får lige nu kemobehandling. Leukæmi opstår primært i knoglemarvens bloddannende celler, og sygdommen kaldes af den grund også for blodkræft. Har man leukæmi, kan knoglemarven ikke danne blodceller, som den kan hos raske mennesker.

Leukæmi ALL, som Johan har, udgør ca. 85 % af leukæmitilfælde hos børn. Sygdommen kan ramme børn i alle aldersklasser, men forekommer oftest i alderen 2-6 år.

I Johans tilfælde har behandlingen af kræftsygdommen betydet, at han har kastet meget op, været meget påvirket psykisk, og så har han haft meget ondt i benene, der har resulteret i, at han i en periode ikke kunne gå.

“En af de ting, der har været rigtig hård var at se, hvordan Johan har været påvirket psykisk af medicinen. Hans humør har været virkelig sort, og der har været meget langt imellem smilene,” fortæller Gry.

I dag har Johan det bedre trods han stadig er i behandling. Hver morgen glædes familien over, at møde en ny og gladere udgave af Johan, der langsomt trapper ud af medicinen. De er ved at få deres viking tilbage, som familien beskriver det.

Den 15. februar er det International børnekræftdag – en vigtig mærkedag for Børnecancerfonden, som arbejder for børn som Johan. Det vil vi gerne blive ved med. Støtte udefra er den eneste måde, vi kan hjælpe børn med kræft i Danmark.

Du kan støtte familier til børn med kræft på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling