Hvor får børn kræft?

hvor får børn kræft

Her finder du en oversigt over, hvor børn typisk får kræft.

RETINOBLASTOM

Tumorer, som opstår i øjets nethinde. Så godt som alle tilfælde konstateres før skolealderen, og de fleste inden for de første leveår. Læs mere.

HJERNETUMORER

Tumorer i hjerne og rygrad er den næsthyppigste kræftdiagnose hos børn og unge. Overlevelsesraten svinger voldsomt for de mere end 100 forskellige diagnoser og afhænger i høj grad af tumorens placering. Læs mere.

HODGKIN’S LYMFOM

Lymfeknudekræft, der hyppigst angriber lymfeknuder på halsen og i brysthulen. Læs mere.

LEVERTUMORER

Levertumorer er sjældne hos børn og unge. Der diagnosticeres et til fem nye tilfælde årligt hos børn under 15 år i danmark. Læs mere.

NON-HODGKIN’S LYMFOM

Lymfeknudekræft, der opstår i lymfesystemet, som er en vigtig del af immunforsvaret. Læs mere.

NEUROBLASTOM

Tumorer i det sympatiske nervesystem. 65 procent opstår i maven, heraf halvdelen i binyremarven, men tumoren kan også sidde i hals, bryst og bækken. Læs mere.

LEUKÆMI / ALL

Akut leukæmi er den hyppigst forekommende børnekræftsygdom. Akut lymfoblastær leukæmi (ALL) begynder i knoglemarven, hvor ondartede celler deler sig med stor hastighed og fortrænger knoglemarven, som er afgørende for produktionen af celler i blodet, her- under vores immunforsvar. Læs mere.

KIMCELLETUMORER

Kimcelletumorer sidder ofte i æggestokkene og testiklerne. de fleste tumorer i denne gruppe har en god prognose. Læs mere.

AKUT MYLOID LEUKÆMI (AML)

Akut myeloid leukæmi (AML) begynder ligesom ALL i knoglemarven og spreder sig herefter til de hvide blodlegemer i blodet. AML er mere aggressiv, men udgør færre af diagnoserne end ALL. Læs mere.

KNOGLETUMOR

Tumor, der udgår fra knoglerne eller bindevævet ved knoglerne. Kræften svækker knoglerne, og de kan lettere brække. Der er en overvægt af drenge, som får diagnosen. Læs mere.

BLØDDELSSARKOM

Bløddelssarkomer opstår i musklerne og bindevævet i hele kroppen. Hos børn opstår de typisk ved eller bag øjet, nær hjernehinden og ved urinblæren. Læs mere.

NYRETUMOR

Tumorer i nyren betegnes som nefroblastom eller Wilms’ tumor. i 90 procent
af tilfældene sidder tumoren kun i den ene nyre. Læs mere.

Her får børn kræft(s10)

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling