Hugos historie

Hugo

"Jeg googlede symptomerne på leukæmi, og det passede med det, vi oplevede med Hugo," fortæller Sofie, der er mor til Hugo.

I løbet af sommeren 2022 får han en masse forskellige, uforklarlige blå mærker og røde pletter. Han vil pludselig ikke gå og skreg af smerte, når han skulle have tøj på. Efter flere besøg hos lægen udtrykte Sofie en bekymring for, at Hugo havde leukæmi.

“Det forstår jeg godt” svarede lægen. “Det skal vi have undersøgt”.

Derfra gik det stærkt. Blodprøven på hospitalet bekræftede desværre Sofies frygt. Hugo havde en meget sjælden form for leukæmi – JMML. Ikke nok med en hård diagnose, så fortalte lægen også, at prognosen for overlevelse var 50/50. Hugo skulle starte op i behandling, bl.a. med kemoterapi.

“Min verden gik i sort,” fortæller Sofie. Det er først efter små 3 måneder, at familien forstod, at Hugo var syg og forstod alvoren i det. Den vished har gjort, at Hugos mor går med en konstant kvalme og angst – og samtidig en sorg, som fylder meget hos hende.

Den eneste livsreddende behandling for Hugo er en knoglemarvstransplantation. Omkring 15 børn transplanteres hvert år med bloddannende celler fra en anden person, og hovedparten af disse børn har leukæmi, som ikke kan behandles på anden måde.

“Vi kæmper sammen for at komme igennem det her – også Hugos storesøster Hanna, som også skal passes på i dette forløb,” fortæller Sofie.

Børnecancerfonden arbejder for, at ingen børn skal dø af kræft. Så når du støtter os, så er du med til at hjælpe børn og familier som Hugos. Støt på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling