Hollies historie

Hollie

Hollie blev født med sin kræftsygdom.

Siden Hollie blev født, har hun været meget syg: Uforklarlig høj feber, konstant hoste, mavesmerter og refluks.

I august tog Hollie og familien til Rhodos og pludselig ville Hollie hverken kravle, stå, gå eller sidde. Ved ankomst til Danmark blev familien sendt direkte på hospitalet og fik lavet en MR/CT-scanning. Da svarene kom tilbage, var familiens liv forandret.

Hollie havde neuroblastom. Hun havde en stor tumor på 10x7x5 cm, der havde punkteret hendes ene lunge, der trykkede på hjertet, og var vokset ind i rygmarven. Den trykkede på alle nerver, og var vokset ind mellem flere ryghvirvler. Dagen efter beskeden, startede lille Hollie op i kemoterapi.

“Vi skulle acceptere, at vi nu var ‘dem, der har et barn med kræft’. At vores hverdag nu kun handlede om medicin, kemo, bivirkninger, isolation, bekymringer og uvished for fremtiden,” fortæller Hollies mor, Katrine.

Da Hollie startede op i behandling fik hun også sin SuperSnøre – en snøre med farverige perler, som er finansieret af Børnecancerfonden. Perlerne symboliserer forskellige dele af et barns kræftbehandling og illustrerer, hvad der kan være abstrakt. Der er fx en perle for indlæggelse, en for røntgenbilleder og en for kemoterapi.

Katrine fortæller, at Hollie elsker at ‘pynte’ sig, så da hun fik SuperSnøren kom den på som en halskæde med det samme. Familien bruger SuperSnøren som en tidslinje, som Hollie kan bruge til at se tilbage på hendes forløb, når hun bliver større.

Sidste scanning viste, at Hollies tumor er skrumpet til under halv størrelse, trykket er væk og antallet af aktive kræftceller er lavt. Nu venter familien svar fra lægerne på, om de vil forsøge at fjerne noget af tumoren med en operation eller om det er for risikabelt når den sidder, hvor den gør.

Du kan støtte vores arbejde i børnekræft på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling