Grys historie

Gry på legeplads

Takket været forskning har børn og unge i dag gode chancer for at overleve kræft, men prisen er bivirkninger og skader efter den effektive, men samtidig hårde behandling. Dette kender Grys familie alt til, da Gry får konstateret leukæmi (ALL) 5 år gammel.


Da Gry får stillet diagnosen starter et 2,5 årigt intensivt behandlingsforløb, som medfører, at hun får stort set alle bivirkninger i bogen, bl.a. slimhindeløsning, mundbetændelse, forhøjet blodtryk og store sår, som ikke vil hele. Gry har desuden så mange smerter i benene, at hun sidder i kørestol i otte måneder.

I dag er Gry lidt over halvvejs i sin behandling og er heldigvis i klar bedring. Men kampen tilbage til livet har også betydet, at hun har måtte starte helt forfra og har skulle lære at sidde, kravle og gå igen.

”Det er uhyggeligt at tænke tilbage på, hvordan Gry havde det sidste år på denne tid. Vi har igennem forløbet forsøgt at være positive og fejre de små sejre. Gry har fået sit lange hår tilbage, hun kan næsten løbe igen, hun er glad, fræk og kan være i børnehave indimellem. Nu glæder hun sig til at starte i specialskole til sommer, og livet ser lidt lysere ud nu for os,” fortæller Linnea, mor til Gry.

Det kræver fortsat forskning og udvikling af behandlingsmetoderne, hvis alle danske børn og unge skal overleve kræft uden alvorlige bivirkninger og få et godt liv uden senfølger. Børnecancerfonden er den organisation, der støtter mest forskning i børnekræft. Sms GIV til 1217 og støt med 125 kr., så vi sammen kan hjælpe børn og unge som Gry.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling