Fridas historie

Når Danmarks eneste rehabiliteringscamp for kræftsyge børn og unge i morgen slår dørene op for deres 3. sæson, er det med et rekordstort antal børn og unge – og flere på venteliste.

Cool Camp, som er finansieret af Børnecancerfonden, har til formål at give børn og unge mellem 12-18 år trygge og sjove rammer til at udfordre egne grænser samtidig med, at de får pause fra deres kræftsygdom. Frida Bo Christensen på 19 år, som deltog på sidste års camp, kender om nogen til, hvad det vil sige at have været inde og ude af hospitalet gennem hele sit børne- og ungdomsliv.

Kun 5 uger gammel får Frida stillet diagnosen Diamond-Blackfan syndrome. En sygdom der blandt andet betyder, at hun ikke selv kan danne røde blodlegemer. Sygdomsforløbet ligner til forveksling ligner det, leukæmipatienter gennemgår, og sygdommen behandles derfor på børnekræftafdelingen.

Siden Frida var helt lille, har hun derfor været tilknyttet børnekræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital, hvor hun har fået blodtransfusioner hver 3. uge og døjet med bivirkninger som træthed, hovedpine og manglende energi. Takket være en knoglemarvstransplantation er Frida i dag erklæret rask.

Under sit sygdomsforløb deltog Frida sidste år i ExcaliCare’s rehabiliteringscamp Cool Camp for kræftsyge unge. Campen, der byder på både fysiske, sociale, kreative og personlige udfordringer, sigter mod at øge de unges selvværd, selvstændighed og selvtillid og give dem værktøjer til at håndtere fremtiden – i et trygt fællesskab med andre unge, der kender alt til livet med en kræftsygdom.

Til trods for at Frida allerede følte sig meget selvstændig, inden hun deltog på campen, er hun ikke i tvivl om, at opholdet har båret en masse positive ting med sig. Imens Frida var syg, følte hun sig ofte alene med alt det, hun gennemgik. Dette ændrede Cool Camp-opholdet på, hvor hun mødte andre ligesindede, der havde været igennem lignende oplevelser.

”Det var virkelig dejligt at være med på Cool Camp. Man forstår hinanden på en helt anden måde, og det har uden tvivl gjort en stor forskel for mig at være med”, fortæller Frida.

Fridas ophold på Cool Camp har betydet så meget for hende, at hun i år har valgt at vende tilbage – denne gang som frivillig hjælper. Frida håber i den forbindelse, at hun kan være med til at give andre kræftsyge unge en lige så uforglemmelig oplevelse, som hun selv fik sidste år:

”Opholdet gjorde så meget for mig, og nu vil jeg bare rigtig gerne give noget tilbage igen”.

I Børnecancerfonden ønsker vi alle de unge og frivillige en rigtig god Cool Camp.
Børnecancerfonden finansierer primært forskning i behandlingen af børnekræft, men støtter også kræftsyge børn direkte under og efter behandlingsforløbet.

Siden begyndelsen i 2015 har Børnecancerfonden finansieret Cool Camp for kræftsyge børn og deres søskende.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling