Frederiks historie

Når et barn får kræft, forandres livet og hverdagen for hele familien, og det kræver både opbakning, omsorg og ikke mindst styrke at overvinde sygdommen.

Da 10-årige Frederik får konstateret Wilms’ tumor, en form for kræft i nyren, oplever familien, hvordan hjælp og støtte fra omgivelserne får stor betydning.

Da Frederik får sin diagnose starter et behandlingsforløb, som indebærer både operationer, kemoterapi og strålebehandling. Den hårde behandling er ikke uden komplikationer, Frederik oplever b.la. bivirkninger som kvalme, manglende appetit, smerter, træthed og blodmangel og et svækket immunforsvar, som betyder, at en simpel forkølelse potentielt kan være livstruende og kræve omgående indlæggelse og behandling.

Midt i sygdom, bivirkninger, bekymringer og usikkerhed er Frederiks familie blevet mødt af en enorm opbakning fra både netværk, skole, arbejdsplads etc., som har været væsentlig for at få gjort Frederik rask og få hele familien helskindet gennem forløbet. På hospitalet har familien også følt sig i trygge hænder – ikke mindst pga. af de dygtige læger og sygeplejesker, som har hjulpet dem gennem behandlingen.

”Frederik har lagt krop og sjæl til langt mere end de fleste af hans jævnaldrende, men hans behandling har været eksemplarisk, og ikke én eneste gang har vi som forældre været nødt til at presse på. Vi har naturligvis stillet spørgsmål, og er blevet mødt med klar tale, et meget højt fagligt niveau og beredvillighed. Tilbage står en følelse af, at de involverede hele tiden har været ét skridt foran. Den behandling Frederik har fået, er mageløs,” fortæller Kasper, Frederiks far.

I dag er det over et år siden, at Frederik fik sin sidste kemobehandling. Han er nu erklæret kræftfri, og hans krop og sind har fået tid til at restituere, så han igen er klar til hverdagen og livet:

”Det er vildt fedt at se, at Frederik atter har mod på at hoppe på trampolinen, spille fodbold med sine søskende, og på alle de andre ting drenge laver. Jeg er lykkelig for den hjælp vi har fået og tilbage er blot at takke jer, der har løftet i flok.”

Siden 1995 har Børnecancerfonden støttet børnekræftforskning med 236 millioner kroner, der har bidraget til fremskridt inden for behandling af danske børn med kræft. Hjælp os med at forsætte udviklingen, så vi kan helbrede endnu flere børn med kræft til et godt liv – sms GIV til 1217 og støt Børnecancerfonden med 125 kr.

Du er også velkommen til at læse hele Kaspers beretning om hans søns kræftforløb her.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling