Frederiks historie

I dag drager 12 danske familier med kræftsyge børn hjem fra Mallorca, hvor de har været på årets første La Vida-ophold med Børnecancerfonden. Her har de i to uger fået et tiltrængt pusterum fra hverdagen med kræft og tid til at rekreere som familie ovenpå et hårdt behandlingsforløb. Én af familierne er Frederik på 12 år, storebror Mads på 14 år, far Allan og mor Githe.


Frederik fik i sommeren 2016 konstateret en yderst sjælden kræfttumor i sin ene arm. Tumoren, som var af typen bløddelssarkom, var særligt aggressiv og havde spredt sig til begge lunger på diagnosetidspunktet.

Frederik har derfor gennemgået et benhårdt behandlingsforløb, som bød på 24 kemokure, to lungeoperationer, blodtransfusioner, utallige indlæggelser samt mange smertefulde bivirkninger. Lægerne var desuden nødt til at amputere Frederiks arm, hvor kræften desværre havde lavet for stor skade til, at den kunne reddes.

I dag er Frederik heldigvis erklæret kræftfri, men det sidste års tid har budt på mange tårer, bekymringer, frustrationer hos hele familien. Der var derfor stor glæde, da familien fik tilbuddet om at komme på rekreationsrejse med La Vida, hvor de befinder sig lige nu.

Familien har i den forbindelse sendt os et billede og en lille hilsen fra det spanske:
”Det er en fantastisk, afslappende tur med masser af gode oplevelser. Det har været super godt for vores lille familie at komme væk fra hverdagens strabadser. Vi har mødt mange dejlige familier hernede, og vi har delt vores erfaringer på godt og ondt, også er vi alle blevet ladet op med ny energi. Vi er så taknemmelige for denne her tur. Det har gjort os godt at kunne være en samlet familie igen,” skriver Githe, mor til Frederik.

Vi siger tak til familien, og ønsker årets første La Vida hold en rigtig god tur hjem.
Børnecancerfonden finansierer primært forskning i behandlingen af børnekræft, men støtter også kræftsyge børn og deres familier direkte under og efter behandlingsforløbet.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling