Christians historie

Mød 10-årige Christian, som svarer på spørgsmål om, hvordan det er at have kræft.

Christian fik som 7-årig konstateret leukæmi (ALL), og efter at have gennemgået et behandlingsforløb på 2,5 år, er han i dag kræftfri. Christian har ingen mén efter sin sygdom og er en helt almindelig frisk og glad dreng. Han går stadig til kontrol hver 3. måned, men ellers fylder sygdommen meget lidt i familiens hverdag.

På tyve år har Børnecancerfonden uddelt mere end 200 millioner til forskning i kræft hos børn. I samme periode er antallet af børn, der dør af kræft, reduceret markant.

I dag har Danmark derfor nogle af de bedste overlevelsesrater i verden, f.eks. for børn med akut leukæmi (ALL), hvor 90 pct. bliver helbredt. ALL er dermed én af de kræftsygdomme hos børn, hvor der er sket de største fremskridt i behandlingen, og hvor udsigterne til overlevelse uden tilbagefald er allerbedst.

Der er dog stadig børnekræftsygdomme, hvor prognosen er stagneret alt for tidligt, og hvor der endnu er et stort behov for forskning, hvis flere børn skal overleve.

Hjælp os med at hjælpe, så andre kræftsyge børn og unge kan få en ligeså lys fremtid som Christian. Sms GIV til 1217 og støt Børnecancerfondens arbejde med 125 kr., eller støt os via Mobilepay på 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling