Cecilies historie

Et nyt år er skudt i gang – og for mange betyder det samtidig et tilbageblik på året der gik. For 19-årige Cecilie har 2017 været et år, hvor gymnasiefester, afleveringer og fritidsinteresser har været skiftet ud med hospital, medicin og bivirkninger, og hvor hun har lagt krop og sjæl til mere end de fleste på hendes egen alder.


I foråret 2016 fik Cecilie konstateret kræftformen leukæmi (ALL), og siden diagnosen har hun gennemgået halvandet år ud af et intenst 2,5 årigt behandlingsforløb. År 2017 har derfor været fyldt med både op- og nedture.

”Jeg ser tilbage på 2017 med en masse nye erfaringer og oplevelser i bagagen, der har gjort mig til den jeg er i dag. Året startede lidt dramatisk, da jeg fik en blodprop i hjertet som følge af behandlingen, hvor bivirkningerne var meget alvorlige. Det var første gang i mit forløb, hvor jeg var oprigtigt bange. Men 2017 er også året, hvor jeg fik min sidste kemobehandling og fik fjernet mit kateter, som begge har været store milepæle i mit behandlingsforløb, og som har skabt lys forud. Derudover har jeg været så heldig at få en masse oplevelser med foreninger og Børnecancerfonden, som har været super rart, eftersom det er første gang siden diagnosen, jeg kunne komme ud og opleve andet end hospitalet,” fortæller Cecilie.

Selvom det seneste år på mange måder har været udfordrende, ser Cecilie fremad mod 2018, hvor der er en masse spændende i vente.

”I starten af december 2018 bliver jeg færdigbehandlet, så det er dét, jeg ser allermest frem til. Derudover bliver jeg student - et år forsinket - men jeg bliver det, hvilket jeg glæder mig meget til. I det hele taget vil jeg bare nyde alle de gode dage i 2018 meget mere.”

Børnecancerfonden er den danske enkeltorganisation, der de sidste 20 år har støttet mest forskning i kræft hos børn og unge. Du kan hjælpe os med at forbedre behandlingen, så vi i fremtiden kan helbrede endnu flere børn til et godt liv. Sms GIV til 1217 og støt med 125 kr., eller støt os via Mobilepay på 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling