Bertils historie

"Det var forfærdelig at stå på sidelinjen. Alt var kaos, og tankerne kørte rundt. Vi var bange for at miste ham”

Det siger Anette og Jacob, der er forældre til Bertil.

I 2018 fik han fjernet en hævet lymfekirtel på halsen, og det viste sig, at Bertil havde Hodgkins Lymfom. Han måtte gennemgå to måneders kemoterapi og derefter 11 strålebehandlinger.

”Bertil siger i dag, at han blev meget ked af det og bange. Han syntes ikke, det var rart at skulle have kemo og tabe håret. Men han var så sej og modig under hele forløbet og har været positiv og bevaret sit gode humør,” fortæller Anette og Jacob.

I dag er Bertil i sit kontrolforløb, efter han afsluttede behandlingen for knap et år siden. Han er i skole på fuld tid og spiller fodbold, ligesom han gjorde inden sin sygdom. Opstarten var dog svær. Han var svækket både psykisk og fysisk, og mens hans kammerater havde haft et helt almindeligt liv, så havde Bertil været igennem en hård omgang.

”Han har det heldigvis godt i dag, og det er vi så taknemmelige for,” siger Anette og Jacob, der i november kan fejre deres søns fødselsdag. Herfra skal også lyde et kæmpe tillykke til Bertil og hans tvillingesøster Livia, der fylder 13 år

Børnecancerfonden har 25 års jubilæum i år. Men det er børnenes fødselsdage, der tæller. Vi bruger derfor anledningen til at takke alle, der støtter op om bedre behandling af børnekræft.

Sms GIV til 1217 og giv et bidrag på 125 kr. eller støt os nedenfor eller via Mobilepay på 78502.

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling