Beretning om 2021

Selv om dele af Danmark var lukket ned i 2021, oplevede vi en stor opbakning. Vi er taknemmelige for opbakningen – for Corona eller ej, er det et faktum, at ca. 200 børn hvert år rammes af kræft. TAK til alle jer der støtter vores sag.

Marianne Benzon

2021 var et fantastisk år på trods

Børnecancerfonden har i igen 2021 uddelt midler til fondens tre hovedområde – familiestøtte, forskning og oplysning.

Forskning giver håb – og er et af Børnecancerfondens primære fokusområder.

I 2021 kunne vi uddele mere end 40 mio. kr. til forskning og forskningsinfrastruktur. Dette kunne lade sig gøre, da vi igen i 2021 modtog mange solide og kvalificerede forskningsansøgninger, som vores videnskabelige udvalg vurderede med stor interesse.

Børnecancerfondens videnskabelige udvalg er nedsat for at sikre høj, faglig kvalitet, hvorfor fonden kun støtter forskningsprojekter, der er positivt bedømt af udvalget. Udvalget arbejder ulønnet.

Hent hele årsrapporten her

 

Det gør mig både stolt og ydmyg at kunne fremlægge et af de bedste indsamlingsresultater for Børnecancerfonden netop i år på 67 mio. kr. efter to år med Corona, hvor mange af vores støtter har haft vanskelige kår.” Marianne Benzon Nielsen, direktør.

 

 

Er du blevet nysgerrig på vores uddelinger?

Læs her hver enkel uddelling her, og om den forskel, vi sammen er med til at gøre for børn med kræft.

Læs mere om den forskel vi gør

Vi har talt med fire familier, som havde kræften inden på livet i 2021

En øremærket donation

I 2021 har Børnecancerfonden udvidet med endnu et legat – nemlig efterskolelegater.

Det skyldes især Tine og Flemming Fenger. Gennem Holberg Fenger Invest, mærket Simon, har parret de sidste to år doneret 450.000 kr. og forventer at fortsætte deres støtte.

Familien har selv på tætteste hold oplevet, hvad det vil sige at have et barn med kræft. Deres søn Simon er i dag heldigvis helbredt og lever et normalt voksenliv uden alvorlige senfølger efter sit kræftforløb. Tine og Flemming Fenger har et stærkt ønske om at støtte børn med kræft så direkte som muligt, hvorfor en øremærkning til legater passer godt til deres donationer.

Tine og Flemming Fenger er en uvurderlig del af styrken for børnene.

Indgå et værdifuldt samarbjede

Da min søn var syg og i behandling, husker jeg, at nogle af hans venner mødte op på Rigshospitalet og tilbragte rigtig mange timer sammen med Simon. Også selvom Simon havde frabedt sig besøg og ikke svarede på deres opkald. De mødte bare op og blev en stor støtte for os alle. I dag 10 år efter, er de hans nærmeste og bedste venner. Citatet fra Peter Plys indrammer det rigtig godt: “Venskab er den bedste gave, du kan få”.

2.004.000 kr. uddelt til legater i 2021 - drej på hjulet og se mere

Karl og familie

Vigtige psykologsamtaler i hjemmet

I 2021 søsatte Børnecancerfonden et nyt tiltag til at støtte familierne – FAMOS.

Familier i deres livs krise har brug for at blive taget i hånden, og for mange af familierne er det en stor barriere at skulle forcere at skulle forlade hjemmet – helt generelt, og måske særligt for at skulle snakke med en psykolog.

Formålet er, at hjælpe familierne med at håndtere livet, følelserne og hinanden under eller efter en barsk periode med børnekræft. Psykologen kommer altså hjem til familierne og taler med både voksne og børn. Der følges en fastlagt manual og tilbuddet består af en række kognitive behandlingsmetoder og videoer med eksempler, som kan hjælpe familien. Især forståelse for hinandens forskellige reaktioner i forløbet er meget gavnligt for alle.

Læs om vores psykosociale tilbud

“Vi var i hver vores bobler. Mand og søskende var hjemme uden mulighed for besøg på hospitalet. Med FAMOS kunne vi alle blive hørt og set af en fagkyndig, der kunne samle og guide os i vores “på hovedet vendte” verden. Det var trygt og nemt i en forvirret tid, at psykologen kunne komme til os. Hvis hun ikke var kommet til os, tror jeg ikke, alle ville have taget imod tilbuddet om psykologhjælp.”

FodboldtrøjeFredag – vores årlige indsamlingsdag i samarbejde med Danske spil.

I september 2021 afholdte vi endnu en gang FodboldtrøjeFredag. Dagen, hvor hele Danmark trækker i fodboldtrøjen – det ser ikke kun flot ud, det er også til fordel for børn med kræft.

Donér, del, deltag

Så enkelt er det at være med, og det er der heldigvis rigtig mange, der gerne vil. For uanset om du er fodboldfan eller ej, så kan alle være med til at gøre en vigtig forskel. Indsamlingen er nem at deltage i – man trækker i sin yndlings fodboldtrøje og deler et billede på de sociale medier under hashtagget FodboldtrøjeFredag. Man vælger selv, om man vil støtte med et valgfrit beløb til Børnecancerfonden eller blot støtte ved at dele det gode budskab eksempelvis ved at dele et billede af sig selv eller med kollegaerne/vennerne i fodboldtrøjer under #FodboldtrøjeFredag.

Altid første fredag i marts

#FodboldtrøjeFredag har fået så bred en opbakning, at vi har valgt at gøre det til en fast indsamlingsdag. #FodboldtrøjeFredag vil fremover altid blive afholdt den første fredag i marts, vi håber du vil være med i 2023.

Læs om #FodboldtrøjeFredag

En tradition der er kommet for at blive

En af de mange virksomheder, der deltog, var DSV A/S. Her fortæller adm. direktør for DSV Road A/S, Simon H. Galsgaard, hvordan de deltog i årets indsamling.

“Arrangementet omkring FodboldtrøjeFredag opstod i coronatiden, hvor rigtig mange medarbejdere arbejdede hjemmefra. Dette var noget, vi kunne være fælles om – hver for sig, og opbakningen var stor. Ikke kun fra fodboldfans, men fra alle de medarbejdere, der syntes at Børnecancerfonden var – og er, et rigtig godt formål at støtte. FodboldtrøjeFredag er nu blevet en tilbagevendende tradition i virksomheden. Selvom dagen hos os er medarbejderdrevet, supporteres den af DSV DK A/S, som har valgt at fordoble medarbejdernes indsamlede beløb.”

Team Rynkeby har indsamlet mere end en kvart milliard til Børnecancerfonden.

Gennem et mangeårigt og trofast partnerskab har Team Rynkeby været med til at gøre en uvurderlig forskel for børn med kræft. Siden 2002 har Team Rynkeby sat fokus på og indsamlet penge til børnene.

Rytterne er netop hjemvendt fra Paris – efter de endelig kunne cykle afsted igen.

Her i Børnecancerfonden er vi meget imponerede over den store indsat både ”Rynkerne” og servicefolkene yder. Turen til Paris er i sig selv imponerende og er i den grad kulminationen på mange måneders benhård træning og imponerende mange kilometer rundt på de danske landeveje.

Vi er ligeledes imponerede over alle de mange indsamlingsaktiviteter hele året – ølsmagning, golfturneringer, ginsmagning, salg af armbånd og meget meget mere.

Læs mere om de seje ryttere

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling